Full drum washing

Wassen, meten en passen...


Hoe vol moet de trommel van de wasmachine? Normaal raden wij onze klanten aan om met een volle trommel te wassen. Want liever één keer een volle was, dan twee keer een halve was. Je zou denken, ja logisch, want twee wassen draaien kost de dubbele hoeveelheid water en energie. Toch is het verschil nog groter dan dat. Wassen met een halfvolle trommel kost namelijk 35 tot 50 procent meer stroom, dan wanneer de trommel vol zou zijn!

Daarom de algemene Homie tip: zorg dat je pas gaat wassen als de wastrommel goed vol zit en er alleen nog maar een handbreedte lege ruimte bovenin over is.

Toch is er wel een kleine kanttekening bij deze tip want het gaat alleen maar op bij katoenwassen. Gelukkig wordt dit wasprogramma veruit het vaakst gebruikt en hoef je dus vaak niet na te denken hoe vol de machine moet.

Wanneer je een ander wasprogramma aanzet zoals bijvoorbeeld een fijne was, een donkere was, een anti-kreuk was of een jeans was gelden er andere voorschriften wat betreft volheid.

Om een duidelijk overzicht te geven van de verschillende wasprogramma’s en de ideale volheid van de trommel hebben wij een Homie waskaart! Deze kaart is natuurlijk toepasbaar op onze Zanussi wasmachine, maar ook voor andere mensen met een (andere 7 kg) wasmachine kan het behulpzaam zijn. Toch raden wij mensen met andere wasmachines aan ook naar de wasvoorschriften in de handleiding van de desbetreffende wasmachine te kijken.
wasmachine functies

 


wasmachine functies